Ποιοί είμαστε και τι ζητάμε


Ποιοι είμαστε:
Είμαστε καθημερινοί πολίτες από όλες τις κοινωνικές ταξεις και όλων των μορφωτικών επιπέδων. Μας ενώνει η πατρίδα μας και η ιστορία μας αφού τόσο εμείς όσο και οι οικογένειές μας κατοικούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που τόσο βάναυσα εκμεταλεύτηκε ο πολιτικός μας κόσμος.
Μας ενώνει η αγωνία  για το μέλλον μας και για τα όνειρά μας. Μας ενώνει η ανάγκη μας για επιβίωση με αξιοπρέπεια και το αίσθημα ευθύνης στην οικογένειά μας, στα παιδιά μας ,στους συμπολίτες μας  και στο έθνος μας.
Δεν υπηρετούμε κανένα κομματικό σύστημα και δεν έχουμε βλέψεις για την ανάληψη της εξουσίας.
Υπηρετούμε μόνο τον λαό μας και του έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορεί να αποφασίσει  για την πορεία της χώρας και να αναλάβει την ευθύνη για αυτό,  . Το μόνο που ζητάμε για όλο τον Ελληνικό λαό είναι δημοκρατία και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
Απαιτούμε το δικαίωμα να αποφασίζει ο λαός για το μέλλον του.  
Ποιοι είναι οι στόχοι μας:
1.       Η παραδοχή από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα των ευθυνών που τους αναλογούν για την  τωρινή κατάσταση και η παραίτησή τους από την αντιπροσώπευση του λαού και η αυτοδιάθεσή τους στην λαική ετυμηγορία.
2.       Η δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης προσωπικοτήτων από τον επιστημονικό κόσμο της χώρας .
3.       Η άμεση προκήρυξη πολλαπλού δημοψηφίσματος ώστε να εκφραστεί άμεσα και δημοκρατικά ο λαός μας για τα κρίσιμα θέματα όπως :
a.       Η αλλαγή του Συντάγματός μας ώστε να θεσπιστούν διαδικασίες για να υπάρχει πάντα έλεγχος της εξουσίας αλλά και πιο άμεση και αντιπροσωπευτική έκφραση της λαικής θέλησης.
b.      Η άμεση έξοδός μας από το μνημόνιο και το ΔΝΤ.
c.       Ο έλεγχος του δημόσιου χρέους ώστε να διαπιστωθεί ποιο μέρος του είναι νόμιμο .
d.      Η άρση της βουλευτικής ασυλίας και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης είτε ευθύνονται για αμέλεια είτε για δόλο.
e.      Η αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου και με την ανακήρυξη της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στο Αιγαίο παρακάμπτώντας τις έμμεσες απειλές της Τουρκίας ή οποιουδήποτε γειτονικού κράτους εφόσον κάνουμε χρήση των εθνικών μας δικαιωμάτων συμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Η προσωρινή κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει άμεσα το αποτέλεσμα του δημοψηφισματος το οποίο είναι δεσμευτικό.
4.       Η συγκρότηση Eθνικής Λαικής Εθνοσυνέλευσης με αντιπροσώπους εκλεγμένους κατευθείαν από το λαό ώστε να δημιουργηθεί το σώμα που θα επεξεργαστεί και θα παρουσιάσει ένα νέο Σύνταγμα.
5.       Η διεξαγωγή νέων Εθνικών εκλογών με το νέο Σύνταγμα και με νέο εκλογικό νόμο που θα διασφαλίζει ίσα δικαιώματα μεταξύ παλαιών και νέων κομμάτων όπως και ίση προβολή και ενημέρωση του εκλογικού σώματος από τα ΜΜΕ.
Πως θα το πετύχουμε:
Θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε τη σημερινή εκφυλισμένη κατάσταση του πολιτικού μας κόσμου είναι η ενότητα όλου του λαού  στα απλά και δημοκρατικά αιτήματα μας. Είναι ο μόνος δρόμος για να κάνουμε μια νέα αρχή στον τόπο αυτό αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν οι προυποθέσεις να επαναληφθούν κυβερνητικές αυθαιρεσίες και να ελεγχθεί η διάβρωση του πολιτικού κόσμου από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Αρα όλες μας οι ενέργειες και δράσεις προσανατολίζονται στην προσπάθεια διάδοσης της ιδέας μας και την οργάνωση μαζικών δράσεων που θα εξαναγκάσουν τον πολιτικό κόσμο να προχωρήσει στις δημοκρατικές διαδικασίες που προτείνονται παραπάνω.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας , σε κάθε γωνιά αυτής της ηρωικής χώρας, να δώσει μαζί μας, ισότιμα και δημοκρατικά , αυτόν τον ιερό αγώνα για τις αξίες και τα ιδανικά που μας ενώνουν και μπορούν παρά τις θυσίες να μας δώσουν και πάλι όνειρο και αξιοπρέπεια.
Το Μαζί για την Ελλάδα ειναι μια ενωτική συνεργασία των κατωτέρω εικονιζομένων ανεξάρτητων ομάδων της Πλ. Συντάγματος οι οποίες και διατηρούν την αυτοτέλειά τους, την στρατηγική τους και την οργάνωσή τους.